Linkbuilding

Om hoger in de zoekmachines van Google en Bing te ranken, is het belangrijk om aan de autoriteit van je website te werken. De autoriteit van een website is afhankelijk van het aantal links dat naar de website verwijzen. Het verkrijgen van links van relevante websites en het vergroten van de autoriteit van een website noemen we linkbuilding.  Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO (Zoekmachine optimalisatie).

Niet iedere website is hetzelfde, sterker nog iedere website is anders én iedere website heeft andere content te bieden voor de bezoekers. Echter wat wel hetzelfde is voor alle websites is dat ze allemaal bovenaan willen staan in Google.

SEO Linkbuilding - DigitAll Consultancy

Waar moet je aan denken bij linkbuilding?

  • Bepaal de juiste linkbuilding strategie
  • Verkrijg kwalitatieve links
  • Groei in aantal links dankzij een contentplan
  • Vermijd linkspam
  • Volg de website autoriteit

Bepaal je linkbuilding strategie

Om de juiste linkbuilding strategie te bepalen, lopen we door een stappenplan. De belangrijkste stappen binnen de linkbuilding strategie zijn het definiëren van de belangrijkste keywords middels een zoekwoord analyse, het bekijken van het linkprofielen van de concurrentie, het analyseren van de bestaande links en ankerteksten van de website én het selecteren van de belangrijkste pagina’s op de website.

Kwaliteit boven kwantiteit

Wat is nou belangrijker; de kwaliteit of de kwantiteit van de link bij Linkbuildig?
Bij linkbuilding gaat het om de kwaliteit van de links naar de website. Daarom is de focus altijd op relevante websites met interessante content en een goede autoriteit om mee te werken voor linkbuilding.

WIL JE MEER WETEN OVER LINKBUILDING? NEEM CONTACT OP: