SEO Concurrentieanalyse

Om het optimale resultaat te halen uit je digitale activiteiten, kijk je uiteraard naar wat de concurrentie doet. Door je concurrenten in kaart te brengen met een SEO concurrentieanalyse weet je waar zij goed presteren en waar voor jou mogelijkheden liggen om beter te presteren. Uiteraard weet je dan ook waar jouw website goed scoort en dat succes wil je behouden en verder uitbouwen.

Alleen door je concurrenten goed in kaart te brengen en te analyseren is het mogelijk om zogenaamd “low hanging fruit” te zien, oftewel kansen om snel je resultaten te verbeteren.

SEO Concurrentieanalyse - DigitAll Consultancy

Welke inzichten krijg je uit een SEO concurrentieanalyse?

  • De sterke en te verbeteren punten van je website
  • Grootste kansen en bedreigingen
  • Inzicht in je concurrenten op het gebied van zoekmachine optimalisatie
  • Rankings van je zoekwoorden versus de concurrentie
  • De website autoriteitscores van jouw website en je concurrenten
  • Het aantal links naar jouw website en naar je concurrenten
  • Een advies en een overzicht van te nemen acties

Hoe pakken we een SEO concurrentieanalyse aan?

Het analyseren van je concurrenten is niet mogelijk zonder input van jou. Daarom gaan we samen de concurrentie in kaart brengen. Daarnaast gebruiken wij tools om concurrenten op de radar te krijgen die wellicht voordat je aan de SEO concurrentieanalyse begon nog onzichtbaar en onbekend waren.

Door de gecombineerde kennis van jouw concurrenten en de specialistische tools, krijgen we een volledig beeld van je website en waar verbeterpunten liggen ten opzichte van de concurrentie.

Een waardevol rapport

Na de volledige SEO concurrentieanalyse ontvang je een rapport met de belangrijkste bevindingen, aanbevolen actiepunten, verbeterpunten voor snel resultaat en een gedegen advies voor de lange termijn.

Dit rapport helpt jou om je concurrentie in duidelijk in kaart te brengen en te volgen, zodat je dankzij de nieuwe kennis en inzichten voortaan de concurrentie te slim af kan zijn.

WIL JE MEER WETEN OVER WAT JE CONCURRENTEN DOEN AAN ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE? NEEM CONTACT OP: