Zoekmachine Optimalisatie

Een hoge positie in de onbetaalde zoekresultaten van een zoekmachine levert relevante bezoekers en potentiële klanten op. Het is daarom populair om een hoge positie te verkrijgen. Om hoge posities in Google te realiseren met je website, is het belangrijk om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Dit noemt men zoekmachine optimalisatie en is ook wel bekend als SEO (waarbij SEO staat voor Search Engine Optimization).

Zoekmachine optimalisatie is het optimaliseren van je website voor zoekmachines, hiermee werk je naar het optimaal aanbieden van jouw website aan zoekmachines en bezoekers van zoekmachines. Om top posities te behalen in zoekmachines heb je een goede strategie, verstand van zaken, commitment en doorzettingsvermogen nodig. Van de inspanningen van zoekmachine optimalisatie pluk je op de middellange en lange termijn de vruchten met top posities in Google en Bing.

SEO Zoekmachine Optimalisatie - DigitAll Consultancy

Wanneer is zoekmachine optimalisatie interessant voor jou?

  • Je start een website en wil gratis relevante bezoekers
  • Je adverteert op top posities in zoekmachines
  • Je concurrenten beter presteren
  • Je een vernieuwde website gaat lanceren
  • Je meer producten of services gaat aanbieden

De basis van zoekmachine optimalisatie

Een website optimaliseren voor bezoekers en voor zoekmachines is bijna altijd maatwerk. Er is geen standaard strategie en geen eenduidige methode. Dit komt doordat de concurrentie, de historie en de autoriteit van iedere website anders is. In iedere branche is resultaat te boeken, zelfs in de meest competitieve markten. Uiteraard is de strategie afhankelijk van wat je doelstelling is.

De basis van zoekmachine optimalisatie bestaat uit drie pijlers. Lees hieronder in hoofdlijnen wat de invloed van deze factoren op de zoekmachine optimalisatie is. De drie pijlers zijn:

1. De techniek van de website

2. De content van de website

3. De autoriteit van de website

Zoekmachine optimalisatie - Techniek van de website - DigitAll Consultancy

1. De techniek van de website

Het is de basis van iedere website: de techniek van de site. Oftewel hoe is de website technisch opgebouwd? Er zijn veel factoren die onder de techniek van de website vallen. Hierbij moet je denken aan de Coding van de website, maar ook aan welk Content Management Systeem (CMS) is gebruikt om de website mee te bouwen en te beheren. Doordat zoekmachines constant hoge eisen stellen aan websites, is de techniek van een website ook aan verandering onderhevig.

Dankzij een technische analyse van je website, krijg je verbeterpunten die je helpen om hoger in Google te scoren.

2. De content van de website

De reden waarom bezoekers naar je website komen is natuurlijk voor de content die je op je website hebt staan. Onder de content van een website vallen de teksten, de afbeeldingen en video’s op de website. Zoekmachines en de gebruikers van zoekmachines houden van nieuwe en goede content.

Goede content bevat relevante zoekwoorden en beantwoord de vragen van de gebruikers van een zoekmachine. Aan de hand van een zoekwoord analyse is het gemakkelijker om een content strategie uit te zetten met daarin content creatie en copywriting ideeën.

Zoekmachine optimalisatie - Content van de website - DigitAll Consultancy
Zoekmachine optimalisatie - Autoriteit van de website - DigitAll Consultancy

3. De autoriteit van de website

De derde factor die van grote invloed is op de positie van een website in een zoekmachine is de autoriteit. De autoriteit van een website is afhankelijk van de links naar de website. Het draait er daarbij niet specifiek om hoeveel links de website verwijzen, maar met name de relevantie en kwaliteit van de links naar de website zijn belangrijk.

Om de autoriteit van de website te verbeteren is het belangrijk om aan linkbuilding te doen. Bij linkbuilding werk je aan het verkrijgen van relevante links van andere websites naar jouw website.

Een zoekmachine optimalisatie strategie bepalen

Je website optimaliseren voor zoekmachines heeft vele voordelen. Zoekmachine optimalisatie draait er niet alleen om of je bovenaan staat bij zoekmachines zoals Google, maar gaat er om of je waarde toevoegt voor je bezoekers.

Door een zoekmachine optimalisatie strategie te bepalen, werk je gestructureerd aan een plan om je website te optimaliseren. Je zet hierbij een stip op de horizon waar je naartoe wil werken en vervolgens werk je stap voor stap naar de doelen toe.

Neem contact op om te bespreken wat je doelstellingen zijn. Wij helpen je graag om een gedegen SEO strategie op te stellen en je website beter vindbaar te maken dankzij hogere posities in zoekmachines.

WIL JE MEER WETEN OVER ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE? NEEM CONTACT OP:

2020 | © Copyright - DigitAll Consultancy