Zoekwoord analyse

Zoekmachines hebben ervoor gezorgd dat iedereen gewend is geraakt aan het zoeken door bepaalde zoekwoorden in te typen in Google. Vervolgens krijgen we de websites te zien die het beste beantwoorden op de ingevoerde zoekwoorden.

De eerste stap van je zoekmachine marketing strategie is daardoor eigenlijk altijd het uitvoeren van een zoekwoord onderzoek. Aan de hand van de zoekwoord analyse kan de strategie voor zoekmachine optimalisatie bepaald worden.

Vergis je niet een zoekwoord analyse is niet een eenmalige actie, sterker nog het werkt het beste wanneer je de zoekwoord analyse regelmatig uitvoert en de resultaten opvolgt met een SEO dashboard.

SEO Zoekwoord Analyse - DigitAll Consultancy

Wat is het doel van een zoekwoord analyse?

  • Belangrijkste zoekwoorden bepalen
  • Concurrentie per zoekwoord in kaart brengen
  • Zoekwoorden en zoekvolume bepalen
  • Alternatieve zoekwoorden vinden en toevoegen aan content strategie
  • Pagina’s aanpassen of creëren met de belangrijkste zoekwoorden
  • Positie van zoekwoorden in zoekmachines volgen

DE ZOEKWOORD ANALYSE & HET ZOEKWOORD ONDERZOEK

Bij een zoekwoord analyse is het belangrijk om met vele factoren rekening te houden, zo krijg je een zo volledig mogelijk beeld van mogelijke en relevante zoekwoorden voor je website.

In de zoekwoord analyse zijn de volgende belangrijke onderdelen terug te vinden:

– Relevante zoekwoorden voor de website

– Suggesties voor zoekwoorden

– Belangrijke zoekwoorden voor de concurrentie

– Maandelijks geschat zoekvolume per zoekwoord

– Populariteit per zoekwoord

Zoekwoord analyse - DigitAll Consultancy

Hoe werkt een zoekwoord analyse?

Bij een zoekwoord analyse bepalen we samen de stappen die we nemen. Om een volledig beeld te verkrijgen en een 360º overzicht te creëren van alle belangrijke zoekwoorden, hebben we jouw input nodig.

Met de informatie die jij aanlevert over je concurrentie, je doelstellingen en de belangrijkste waarden van je website gaan we aan de slag.

Door de aangeleverde informatie te combineren met de inzichten uit de diverse tools die we gebruiken, ontstaat er een compleet beeld.

Nadat de zoekwoord analyse is gedaan is het belangrijk om content te creëren met de juiste zoekwoorden erin én te werken aan linkbuilding.

Wat is het resultaat van een goede zoekwoord analyse?

Het zoekwoord onderzoek geeft inzichten over je huidige posities op belangrijke zoektermen in zoekmachines. Door het zoekvolume en de populariteit van zoekwoorden in kaart te brengen is vervolgens mogelijk om aan de hand van marktcijfers een schatting van het aantal maandelijks bezoekers te maken.

Door de gemiddelde klik percentages per positie te bekijken en een focus aan te brengen in de zoekwoorden voor je website kun je vervolgens aan de slag met je zoekmachine optimalisatie strategie.

De resultaten van alle SEO werkzaamheden volg je met het SEO Dashboard. Zo kun je constant volgen hoe je website presteert in zoekmachines en hoeveel bezoekers jouw website aantrekt.

Invloed zoekwoord analyse - DigitAll Consultancy

WIL JE MEER WETEN OVER WAT EEN ZOEKWOORD ANALYSE KAN OPLEVEREN VOOR JOUW WEBSITE? NEEM CONTACT OP: